Yerel Bir Lezzet

KAYMAĞI DAHA ÖNCE BÖYLE DENEMEDİNİZ

Daha önce gittiğiniz herhangi bir yerde eminim kaymak niyetine birçok şey denemişsinizdir. Ama bu demek değildir ki aman işte kaymak ne olacak! Ülkemizin neredeyse her bölgesinde farklı bir yorumla tüketilen bir kahvaltı yiyeceğini  gelin bir de doğunun incisi Malatya 'nın gözü ile yeniden keşvedelim. Malatya da üretilen kaymak tamamen süt ile yapılırken,üretim aşamasın dada  100% endüstrileşmeden uzak doğal yöntemler kullanılarak sofralara geliyor... Buraya kadar eee farkı nedir diğer kaymaklardan , bunu herkes söylüyor diyebilirsiniz. Malatya yöresinin kaymağını diğer kaymaklardan ayıran özellik; kaymak baharatı olarak bilinen ve kaymağın üzerine serpiştirilerek tüketilmesi olayıdır. Baharat deyince ne alaka dediğiinizi duyar gibiyim, fakat bu baharat o kadar alışılmışın dışında ki ....Yediğinizde ağzınıza gelen o yumuşak tat  ve arkasından burnunuza yayılan o koku kaymağın orijinal lezzeti ile buluşunca alınan hazzı sizin de tatmanızı gönülden isterim. Eminim farklı bölgelerimiz de keşfedilmeyi bekleyen yüzlerce farklı tüketiliş biçimi vardır ama onların yerelliğini kaybetmemesi en büyük dileğimizdir hoşça kalın başka bir otantik lezzetle görüşmek dileğiyle...

Yorumlar

Popüler Yayınlar